Tuesday, August 31, 2010

Büyük Kanyon

Turizm ile gezginlik arasında ince bir çizgiden fazlası vardır. Mesela gezginlik meraklılara mahsustur, turizm ise aptallara. Ancak bu önermeyi bilip de (an itibari ile uydurmuş olsam dahi) turist olmadığınızı zannetmek ise daha büyük bir aptallık olabilir. Bu laf salatasının çözümü Büyük "kanyon gezimiz"de saklı.

Tuesday, August 17, 2010

Las Vegas

Gezimizin Chevy Chase'in "Vegas Vacation" filmindeki gibi kumar makinelerinde berteraf olmasına önlem olarak çok akıllıca bir yöntem geliştirdik: bütün paraları yedik! Evet gezi planlarına hızlıca bir göz atıp otel masraflarını, araba kirasını ve benzin parasını çıkardığımızda Chevy Chase'in yaptığı gibi kumar makinelerinde yemek için bir dolarımız bile olmadığını görerek rahatladık ve derin bir ohhhh çektik. Artık gönül rahatlığıyla Las Vegas'a adım atabilirdik. 

Sunday, August 15, 2010

İki Kafadar

İki kafadar bir yıl boyunca California'nın işgali planları üzerinde çalışıyorduk. Planlarımızı çok gizli tuttuk çünkü işler istediğimiz gibi gitmezse kolayca işin içinden sıvışıp "biz zaten California ile hiç ilgilenmiyoruz, hiç de sevmeyiz" deme şansımızı cebimizde tutmak için. Operasyon öncesi tüm hazırlıkları tamamladığımızda fark ettik ki karışık dürüm formatında bir gezi planlamışız. Las Vegas'tan San Francisco'ya doğru uzanan az acılı ve ekşili Californiya Drüüming için gereken malzemeleri aşağıda yazıyorum.

  1. Otel yorumları ormanından geçerek ucuz ama nezih otelleri seçerek rezervasyonlarımızı yaptırdık ve bir atasözü yarattık: "ucuz ama kötü  otel yoktur az vodka vardır.
  2. Anahtar, cüzdan, cep telefonu üçlüsüne KAZAK ekledik. Evet kazak. Ağustos ayında Los Angeles'da kazak giymek burada adettenmiş meğerse.
  3. Yol haritalarımızı hazırladık ve çıktılarını aldık. Eskiden çıkınlarını alırmış insanlar ama şimdi çıktılarını alıyorlar. 
  4. Yol arkadaşımız GPS cihazımızı da alarak uçağa doğru yol aldık. Kendisinin gevezegeveze olduğunu bildiğimizden valize tıkmakla çok büyük akıllılık yaptık, netekim valizden çıkarır çıkarmaz sağa sola emirler vermeye başladı zaten.
  5. Güneş kremlerimiz ve şampuanlarımızdan ayrılamadığımızdan onları da yanımıza almak gafletinde bulunduk ki bu sayede uçağa binerken güvenlikle hoş diyaloglar yaşamak ve nihayetinde 25 dolar karşılığı çantamızı "chek-in"e vermek şerefine eriştik.
  6.  Nihayet Uçtuk!

Operasyona ait şok belge:  Gezi planlarının haritasını yanda yayınlıyoruz. Las Vegas'tan San Francisco'ya olan rotamız Malibu Beach, Ventura, Santa Barbara, Solvang, San Luis Obispo ve Salinas üzerinden geçecekti. San Francisco'dan dönüşümüz ise Yosemite milli parkından  ve Bishop kasabasından geçerek olacaktı ki izimizi takip edemesinler.